İŞKUR TYP KAPSAMINDA OKULLARIN TEMİZLİĞİ PROGRAMI BAŞLIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR TYP KAPSAMINDA OKULLARIN TEMİZLİĞİ PROGRAMI BAŞLIYOR

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında TYP kapsamında düzenlenecek olan “Okulların Temizliği” Projesi Başvuruları başlıyor.

İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada;  Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program kapsamında Okulların Temizliği için 9 aylık süreyle 120 kişi işe alacak. Proje başvuruları 09-13 Eylül 2021 tarihleri arasında Alo 170 ya da www.iskur.gov.tr adresinden yapılacaktır. Bu kapsamda alınacak işçiler son iki yılda olduğu gibi bu senede Sosyal Yardımlaşma Vakıflarınca yapılacak gelir testinde, aynı hanede ikamet edenlerden kişi başına geliri 650 TL ve daha az olanlardan ve geçen sene aynı projelerde 5 ayın üzerinde çalışmamış olanlardan mevzuattaki diğer şartları da sağlayanlar arasından asil ve yedek katılımcıların tamamı noter kurasıyla belirlenecek. Böylece torpil iddialarının önüne geçilmiş ve tamamıyla şeffaf bir seçim yapılmış olacaktır.

            Bu kapsamda İŞKUR İl Müdürlüğünce insanları bilinçlendirmek adına sık sorulan sorular da aşağıdaki şekilde hazırlandı.

SIK SORULAN SORULAR :

Soru 1- Başvuruyu nasıl yapacağım, herhangi bir belge gerekli mi?

Cevap 1- Başvurular Alo 170 ya da İŞKUR un internet sitesinden (www.iskur.gov.tr) yapılmakta olup, İŞKUR İl Müdürlüklerinden başvuru alınmamaktadır. Kuruma kayıt ve başvurularda beyan esas olup, kişilerin beyan edilen durumlar daha sonradan incelenmekte olup, durumuna aykırı beyanda bulunanlardan, proje bitmiş olsa dahi ödenen tüm ücretler yasal faiziyle geri alınmaktadır.

Cevap 2- İlgili yönetmelik gereği 18 yaşını tamamlamış olan kişiler başvurabilir. Ayrıca erkeklerde Engelli, Eski hükümlü ve 35 yaşını tamamlamış olanlar başvuruda önceliklidir.

Soru 3- Geçen sene aynı projede çalışanlar bu sene de çalışabilir mi?

Cevap 3- Geçen sene aynı projelerde 150 gün ve üzeri çalışanlar bu sene çalışamayacaktır.

Soru 4- Katılımcı Seçimleri nasıl olacak?

Cevap 4- SYD vakıflarınca yapılacak gelir testinde aynı hanede ikamet edenlerden kişi başına geliri 650 TL ve altı olan kişilerden, mevzuattaki diğer şartları da sağlamak koşuluyla noter kurasıyla belirlenecektir.

Soru 5- Asilde çıkanlardan başlamayan olursa yedekler nasıl alınacak?

Cevap 5- Noter tarafından asiller çekildikten sonra, yine noter kurası ve 1 den başlamak koşuluyla yeterli sayıda yedek belirlenecektir. Asillerden gelmeyen olursa Noterce çekilen kurada 1. Yedekten başlamak üzere sırasıyla yedekler Kurumca çağrılarak başlatılacaktır.

Soru 6- Öğrenciler bu projede çalışabilir mi?

Cevap 6 – Açık öğretim öğrencileri hariç öğrenciler bu projede çalışamazlar.

Soru 7- Aynı hane ikamet edenlerden birden fazla kişi bu projede çalışabilir mi?

Cevap 7- Aynı hanede ikamet edenlerden şartları uyanların tamamı projeye başvurabilir, ancak noter kurasından çıksa dahi o haneden ancak 1 kişi bu projede çalışabilir.

Soru 8- Başka bir işte çalışırken projeye başvurabilir mi?

Cevap 9- Projeye başvurabilmek için başvuru tarihinden itibaren geriye dönük en az 1 ay süre ile işsiz olmak gerekmektedir.

Soru 10- İlçede ikamet eden kişi ilin ya da başka ilçenin projesine başvurabilir mi?

Cevap 10- İl geneli açılan projeler hariç, herkes kendi ikamet ettiği ilçenin projesine başvurabilir.

Soru 11- Emekli ya da malül aylığı alanlar projeye başvurabilir mi?

Cevap 11- Emekli olanlar ya da malül aylığı alanlar bu projeye başvuramaz.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İSKİLİP BELEDİYESİ ARI GİBİ ÇALIŞIYOR Önceki Haber

İSKİLİP BELEDİYESİ ARI GİBİ ÇALIŞIYOR 

Vali Tuncay Sonel, Ziyaretlerde BulunduSonraki Haber

Vali Tuncay Sonel, Ziyaretlerde Bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar